ĎÁBLOVA KAPSA
Je to rychlé pikantní jídlo.
-
6-8 kuřecích prsíček ( vyšších) , 1 ďábelské tousty ( pasta v kelímku ) , 15 dkg šunky nebo šunkového salámu
-
20 dkg gothaje , sůl , pepř , olej , popřípadě ještě 1 KL šrobové moučky , a trocha vývaru či vody
Návod k přípravě
Nakrájíme salámy na čtverečky či kostičky. Nakrájíme kuřecí prsa, tak aby vznikla kapsa = na nejvyšším místě kousek rozkrojíme a pak pouze krájíme uvnitř, tak aby jsme neprokrojili a vznikla kapsa. Vzniklou kapsu vymažeme asi 2 KL ( kávová lžička ) ďábelskými tousty a vycpeme salámem. Uzavřeme, popřípadě si vypomůžeme jehlami či pátrátkem. Z obou stran osolíme a opepříme a opečeme na oleji.Podáváme s jakou koliv přílohou. Můžeme i uvařit přeliv ( či omáčku ). Osmažené maso vyndáme a ze zbytku ďábelských toustů a trocha vývaru na výpeku uvaříme přeliv. Když je potřeba zahustíme šrobem.