NIVOVÉ RIZOLETKY
Rizoleta je plněná palačinka. Z palačinkového těsta připravíte klasickou omeletu: půl litru mléka, 1 vejce, sůl, 100 g mouky. Pak chystáte náplň: rozemletý salám nebo uzené maso opečete na tuku a okořeníte mletou paprikou, grilovací směsí, čili a kečupem. Naposledy vmícháte nastrouhanou nivu (dejte jí víc než uzeniny), promícháte a naplníte palačinky. Už tak je to výborné, ale pokud je sbalíte do šátečku, dají se ještě obalit v trojobalu a osmažit.
Jiné náplně rizoletky:
-
mleté vařené maso, cibulka, mléko, strouhanka, pepř, mouka na zahuštění
-
konzerva játrovky, mletý salám, pažitka, trocha mléka…
-
mleté maso s osmaženou cibulkou a slaninou smíchané s tvarohem zředěným mlékem